Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Van plastic soep naar creatief hergebruik

150 miljoen ton plastic: zoveel afval drijft er rond in onze oceanen en zeeën. Ook wel plastic soep genoemd. Stel je eens voor dat al dat plastic niet was weggegooid, maar werd hergebruikt? In de vorm van mooie, handige, nieuwe producten? Een utopie, dat begrijpen we. Maar als we er niet over dromen, maken we het nooit waar. Dus dromen we én ondernemen we actie. Wij geloven in het verkleinen onze footprint én van de afvalberg door het gebruik van gerecycled plastic.

Plastic recyclen: hoe werkt dat?
Gerecycled plastic is een materiaal dat gemaakt is van huishoudelijke en industriële kunststoffen. Er zijn twee aanvoerstromen voor deze gebruikte kunststoffen: huishoudelijk afval en bedrijfsafval (productieschroot, defecte onderdelen, meubilair). VERHEES PRODUCTS zamelt al deze bergen afval in. Dan gaan we ermee aan de slag: wassen, drogen en classificeren op basis van de dichtheid. Als dat is gebeurd, vermengen we de kunststoffen met een kleurstof om ze vervolgens te extruderen (persen door een matrijs), in verschillende vormen en lengtes. Het resultaat? Diverse profielen waarmee wij in onze werkplaats een breed scala aan straatmeubilair kunnen maken. Met de mooiste producten als eindresultaat!

Circulaire visie, al ruim 25 jaar
Deze recycle-visie heeft VERHEES PRODUCTS al meer dan 25 jaar. We passen het gedachtegoed van de circulaire economie iedere dag weer toe. Onze producten zijn zo ontworpen dat zij aan het einde van hun technische leven, een nieuw leven kunnen krijgen. We zorgen ervoor dat de grondstoffen goed te scheiden zijn en daardoor is hergebruik, revitalisering, recycling en gecertificeerde groene energie mogelijk. Maar we doen nog veel meer! Een paar voorbeelden:

  • we gebruiken niet alleen gerecyclede materialen, ook onze eindproducten zijn opnieuw 100% recyclebaar;
  • houtproducten gebruiken we na de technische levensduur voor groene stroom;
  • fietsborden voorzien we van een nieuwe sign face waardoor ze weer langer mee kunnen;
  • als een boom niet meer in zijn omgeving past, halen we deze weg en brengen daar verschillende meubels voor terug;
  • als een tafelblad nog een goed onderstel heeft, vervangen we het blad en krijgt het product een tweede leven.

Creatief hergebruik: daag ons uit!
De creatieve kracht van maatwerk zit bij VERHEES PRODUCTS in de genen. Bij ieder project denken wij circulair. Maar wij worden ook graag uitgedaagd…
Dus: bent u op zoek naar een circulaire maatoplossing? Laat het ons weten en daag ons uit! Neem contact op via info@verheesproducts.nl 

Circulaire levenscyclus

Buitengewoon compleet

Webdesign Applepie © Verhees Products